Ajanvaraus

Varaa aika helposti ja nopeasti reaaliaikaisesta nettikaleterista! HUOM: Ilta- ja viikonloppuajat päivittyvät 3 viikon jaksoissa, päivitän uudet ajat noin 1-2 viikkoa etukäteen. Aamupäiväajat ovat jokaisella viikolla vakioidut!

FYSIOTERAPIA VAI HIERONTA?

Lue tämä, jos pohdit varaatko ajan fysioterapiaan vai hierontaan!

Lue lisää

Pieni kysymysmerkki voi herätä ajanvarauksen valinnan kanssa, eli varaatko fysioterapia-ajan vai hieronta-ajan! Näiden kahden palvelun olennaisin ero löytyy ensimmäisen tapaamiskerran sisällöstä: ensimmäisessä fysioterapiatapaamisessa tutkitaan, ja hierontatapaamisessa hierotaan!

Eli jos sinulla on jokin ongelmatilanne (nivel- tai lihasalueiden oireet, hermosäryt, liikkuvuusongelmat, treenaamiseen ja kehittymiseen liittyvät ongelmat, tms.), ja haluat selvittää mistä tämä johtuu, varaa aika fysioterapiaan!

Jos taas sinulla ei ole mitään em. ongelmatilanteita, tai uskot vaivan johtuvan lihasten ylijännitystilanteista (lihakset ovat ns. jumissa), ja haluat suoraan hypätä varsinaisen hoitotoimenpiteen pariin ilman tutkimista, varaa aika hierontaan!

Annan aina hoitokerran päätteeksi yhteenvedon tilanteestasi, ja samalla kerron suositukset miten asian kanssa on järkevintä tehdä jatkossa. Eli jos varaat hierontaan ajan, ja kyseessä onkin jotain muuta kuin ”lihasjumia”, kerron tästä sinulle – ja voit varata toisen ajan tarkempaan tutkimiskertaan!

UUTTA: Lisäsin omaan palvelutarjontaan mukaan ”Fysioterapia + hieronta”-palvelun! Tämä palvelu yhdistää fysioterapiaosuuden ja hierontaosuuden yhdelle tapaamiskerralle! Jos et ole varma kumman ajan varaat, varaa aika tähän palveluun! Fysioterapiaosuuden kesto on noin 30min keskittyen tutkimiseen, ja loppuaika käytetään hierontaan!

VALMIIT HIERONTAPAKETIT

Oman hierojauran aikana muodostuneita valmiita ja toimivia hierontakokonaisuuksia!

Mitä valmiit hierontapaketit tarkoittavat?

Valmiilla hierontapaketeilla tarkoitetaan minun rakentamiani hierontakokonaisuuksia! Omat hierontakokonaisuudet ovat rakentuneet oman käytännön kokemuksen kautta – eli minkälaiset kokonaisuudet ovat hyväksi havaittuja, ja eniten tuloksellisia suhteessa käytettävään aikaan! Valmiit hierontapaketit helpottavat hahmottamaan läpikäytävien rakenteiden määrää suhteessa varattavaan aikaan – esim. mitä kaikkea ehtii läpikäymään 60min hieronnan aikana!

Pidemmät tekstikuvaukset löytyvät ”Hierontapalvelut”-sivulta (sivu löytyy täältä)!

45min hieronnat

  1. Yläselkäalue
    • Lapavälialue, kaularanka ja kallonpohja, sekä lapaluun selänpuoleinen osa
  2. Selkäranka- ja alaselkäalue
    • Selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue ja alaselkäalue
  3. Rinta- ja käsivarsialue
    • Rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, hauisalue ja kyynärvarsialue
  4. Käsivarsialue
    • Ojentaja-alue, hauisalue ja kyynärvarsialue
  5. Alavartalo (kokonaisuus)
    • Reiden etuosa, sääri- ja pohjealue, reiden takaosa ja pakarat
    • Vastaava kokonaisuus kuin 60min ja 90min paketissa, mutta vähemmän aikaa yksittäisille alueille (merkittävästi suppeampi läpikäynti)
  6. Alavartalo (osiot)
    • Vaihtoehto 1: Reiden etuosa, reiden takaosa ja pakarat
    • Vaihtoehto 2: Sääri- ja pohjealue, reiden takaosa ja pakarat
    • Vastaavat kokonaisuudet kuin 60min paketeissa, mutta vähemmän aikaa yksittäisille alueille (suppeampi läpikäynti)
  7. Alaselkäalueen huoltopaketti
    1. Kylki/alaselkäalue, pakarat ja reiden takaosa
    2. Vastaava kokonaisuus kuin 60min paketissa, mutta vähemmän aikaa yksittäisille alueille (suppeampi läpikäynti)

60min hieronnat

  1. Koko selkäalue
    • Selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue, alaselkäalue, sekä lapaluun selänpuoleinen osa
  2. Koko lapaluualue
    • Rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue ja lapaluun selänpuoleinen osa
  3. Rinta- ja käsivarsialue (kokonaisuus)
    • Rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, hauisalue, ojentaja-alue ja kyynärvarsialue
  4. Näyttöpääte- ja seisomatyöntekijän huoltopaketti 1
    • Sääri- ja pohjealue, reiden takaosa, pakarat, selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, sekä lapavälialue
  5. Alavartalo (kokonaisuus)
    • Reiden etuosa, sääri- ja pohjealue, reiden takaosa ja pakarat
    • Vastaava kokonaisuus kuin 90min paketissa, mutta vähemmän aikaa yksittäisille alueille (suppeampi läpikäynti)
  6. Alavartalo (osiot)
    • Vaihtoehto 1: Reiden etuosa, reiden takaosa ja pakarat
    • Vaihtoehto 2: Sääri- ja pohjealue, reiden takaosa ja pakarat
    • Vastaavat kokonaisuudet kuin 45min paketeissa, mutta enemmän aikaa yksittäisille alueille (tarkempi läpikäynti)
  7. Alaselkäalueen huoltopaketti
    • Kylki/alaselkäalue, pakarat ja reiden takaosa
    • Vastaava kokonaisuus kuin 45min paketissa, mutta enemmän aikaa yksittäisille alueille (tarkempi läpikäynti)

90min hieronnat

  1. Koko ylävartalo
    • Rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, hauisalue, ojentaja-alue ja kyynärvarsialue, selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue, alaselkäalue, sekä lapaluun selänpuoleinen osa
    • Vastaava kokonaisuus kuin 90min paketissa, mutta vähemmän aikaa yksittäisille alueille (suppeampi läpikäynti)
  2. Alavartalo (kokonaisuus)
    • Reiden etuosa, sääri- ja pohjealue, reiden takaosa ja pakarat
    • Vastaava kokonaisuus kuin 60min paketissa, mutta enemmän aikaa yksittäisille alueille (tarkempi läpikäynti)
  3. Näyttöpääte- ja seisomatyöntekijän huoltopaketti 2
    • Sääri- ja pohjealue, reiden takaosa, pakarat, selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue, alaselkäalue, lapaluun selänpuoleinen osa, sekä kyynärvarret

120min hieronnat

  1. Koko ylävartalo
    • Rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, hauisalue, ojentaja-alue ja kyynärvarsialue, selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue, alaselkäalue, sekä lapaluun selänpuoleinen osa
    • Vastaava kokonaisuus kuin 90min paketissa, mutta enemmän aikaa yksittäisille alueille (tarkempi läpikäynti)

Kokovartalohieronnat

Kokovartalohierontojen aikana läpikäydään em. hierontapakettien mukaan kaikki lihasrakenteet läpi! Hierottavat rakenteet ovat: sääri- ja pohjealue, reiden takaosa, pakarat, selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue, alaselkäalue, lapaluun selänpuoleinen osa, ojentaja-alue, reiden etuosa, rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, hauisalue, ja kyynärvarsialue.

Suositus:

Jos kokovartalohieronta halutaan toteuttaa mahdollisimman tarkan läpikäynnin kautta, suosittelen kolmea tunnin tapaamiskertaa (osiot 60min hieronnoista):

  1. Koko selkäalue
    • Selkäranka-alue, kaularanka ja kallonpohja, lapavälialue, alaselkäalue, sekä lapaluun selänpuoleinen osa
  2. Rinta- ja käsivarsialue (kokonaisuus)
    • Rinta- ja hartialihasalue, lavanaluslihas, hauisalue, ojentaja-alue ja kyynärvarsialue
  3. Alavartalo (kokonaisuus)
    • Reiden etuosa, sääri- ja pohjealue, reiden takaosa ja pakarat

Lyhyemmät vaihtoehdot:

Kokovartalohieronta voidaan toteuttaa myös lyhyempänä vaihtoehtona. Lyhyempi vaihtoehto tarkoittaa pinnallisempaa läpikäyntiä (kevyempi käsittelyvoimakkuus), vähemmän hierontaotteita, ja vähemmän aikaa yksittäisen lihasrakenteen parissa. Lyhyemmät kokovartalohieronnat toteutetaan kellon kanssa, eli katson minuutin tarkkuudella ajan, jonka käytetään yhden lihaksen läpikäyntiin. Lyhyemmät ajat ovat 60min, 90min ja 120min. Hoidettavia alueita on yhteensä 14 yhdellä puolella, eli 28 aluetta molemmin puolin. Ajankäyttö jaetaan näiden alueiden kesken suhteellisen tasaisesti!

  • Kyllä – kokovartalohieronta voidaan toteuttaa 60min hieronnan aikana! Yhden rakenteen parissa vietetään aikaa 1-2 minuuttia – 60min ajanvarauksesta hierontaan käytettävä aika on noin 50min.

TIETOA TARJOAMASTANI FYSIOTERAPIASTA

Fysioterapia on palveluna suhteellisen laaja-alainen, ja samalla fysioterapian konkreettinen sisältö on vahvasti fysioterapeutista riippuvaista. Lue täältä lisää tarjoamastani fysioterapiasta ja fysioterapian sisällöstä!

Lue lisää

Tarjoamani fysioterapia
  • Tarjoamani fysioterapia pohjautuu toiminnallisten ongelmatilanteiden, palpoitavissa olevien rakenteellisten ongelmatilanteiden, sekä mekaanisten ongelmatilanteiden selvittämiseen (tutkiminen, paikallistaminen ja hoitaminen).
    • Tarjoamani fysioterapian avulla ei voida selvittää lääkehoitoa vaativia tai lääketieteellisiä diagnooseja. Lääkehoitoa vaativat ja lääketieteelliset diagnoosit toteutuvat lääkäritoiminnan kautta.
Hoidettavat tilanteet
  • Toiminnallisten, rakenteellisten tai mekaanisten ongelmatilanteiden aiheuttamat oireet ilmaantuvat tyypillisesti levossa tai liikkeen aikana ilmaantuvina oireina, vuorokauden aikana ilmaantuvina jäykkyystuntemuksina, jotka vaikuttavat olennaisesti omaan liikuntakykyyn, tai liikuntaharrastusten aikana ilmaantuvina oireina (rakenteiden kipeytyminen treenin aikana/jälkeen, harjoitteiden kohdentuminen muualle kuin kohdealueelle, tai kehityksen hidastuminen/loppuminen).
    • Nämä ongelmatilanteet ovat yleensä arkea haittaavia tekijöitä, mutta eivät kuitenkaan täysin liikuntakyvyttömäksi tekeviä. Jos jollekin alueelle provosoituu merkittävästi arkea hankaloittava kiputilanne, voi kyseessä olla rakennevaurio, tai lääketieteellisen diagnoosin aiheuttama oire.
Rakennevauriot ja lääketieteellinen diagnoosi
  • Jos epäilet tilanteesi aiheutuvan rakenteellisen vauriotilanteen, tai lääketieteellisen diagnoosin aiheuttamana, tai jos tilanteesi tarvitsee lääkinnällistä hoitoa, hakeuduthan suoraan lääkärin vastaanotolle.
    • Tarjoamani fysioterapia ei voi auttaa akuutin rakenteellisen vauriotilanteen (esim. repeämät ja murtumat), tai lääkinnällistä hoitoa vaativan lääketieteellisen diagnoosin akuuttivaiheen kanssa. Tietyissä tilanteissa tarjoamastani fysioterapiasta on apua myös lääketieteellisissä diagnoositilanteissa (akuuttivaiheen ulkopuolinen toimintakyvyn kehittäminen)!
Tutkiminen ja fysioterapiadiagnoosi
  • Tutkimisen (haastattelu, ryhtianalyysi, liiketestit ja palpointi) avulla pyrin selvittämään todennäköisimmät fyysiset ja mekaaniset syyt, jotka voivat olla aiheuttamassa oireita. Yhteenvetona näistä tutkimuksista muodostuu fysioterapiadiagnoosi. Fysioterapiadiagnoosi esittää lyhyesti yhdellä lauseella suorittamiini tutkimuksiin pohjautuvan fyysisen syyn, joka liittyy ongelmatilanteen olemassaoloon.
    • Fysioterapiadiagnoosi ei ole sama asia kuin lääketieteellinen diagnoosi! Fysioterapeutin tutkimukset pohjautuvat em. tutkimuksiin, ja näiden avulla syntyy fysioterapiadiagnoosi. Fysioterapiadiagnoosi diagnosoi rakenteellisen, toiminnallisen tai mekaanisen oireen aiheuttajan. Lääketieteellinen diagnoosi tehdään yleensä lääkärihenkilökunnan kautta, ja lääketieteellisen diagnoosin rakentamiseen edellytetään lääketieteelliset tutkimukset. Lääketieteellinen diagnoosi pyrkii diagnosoimaan jonkin vaivaa aiheuttavan sairauden.
Tutkimuksen aikana esille nousevat epämiellyttävät asiat
  • Suorittamani tutkimisen aikana esille voi tulla myös epämiellyttäviä asioita oman kehon rakenteeseen, oman kehon toimintaan, tai omaan arkeen liittyen
    • Esimerkiksi rakenteelliset muutokset jalkaterä- tai selkäranka-alueella, liikunnallisten toimenpiteiden aikana tapahtuvat kontrollivirheet, sekä arjessa ilmaantuvat epäergonomiset tavat. Paikannan nämä tekijät pelkästään sellaisissa tilanteissa, jotka liittyvät olennaisesti alkuperäiseen oireeseen. Joskus vaivan alkuperä voi löytyä pelkästään em. tekijöistä, ja näissä tilanteissa näiden korjaaminen on ensisijaisen tärkeää!
Oma hoitoketju
  • Rakentamani hoitoketju rakentuu pääasiassa kolmeen pääkohtaan: 1) Manuaaliset oirealueisiin liittyvät käsittelyt, 2) Kuntouttava harjoittelu, ja 3) Jatkohoitoon ohjaaminen.
    • Rakennan hoitoketjun pääasiassa tässä järjestyksessä. Ensin hoidetaan mahdolliset ylijännitystilanteet ja virheasennot manuaalisesti. Jos manuaalisille käsittelyille ei ole tarvetta, tai kun manuaalisten hoitojen avulla haettavat tavoitteet ovat saavutettu, hoitoa jatketaan tilanteen mukaan kuntouttavilla harjoitteilla. Jos alkuperäinen ongelma on näiden kahden hoitokokonaisuuden jälkeen edelleen mukana, suosittelen jatkohoitopaikkaa tilanteen mukaan.
Fysioterapiadiagnoosi ei ole aina ratkaisu
  • Fysioterapiadiagnoosi esittää todennäköisimmän oireita aiheuttavan fyysisen tekijän, mutta joissakin tilanteissa vastaus voi löytyä lääketieteellisen diagnoosin puolelta. Näissä tilanteissa fysioterapiadiagnoosi ei kuitenkaan ole väärässä!
    • Fysioterapiadiagnoosi on olemassa missä tapauksessa tahansa, huolimatta siitä, onko tämä varsinainen oireen aiheuttaja vai ei. Tietyissä tilanteissa (esim. tulehdukselliset nivelsairaudet) voivat oirekuva ja löydökset viitata fysioterapiadiagnoosiin, mutta lääkärikäynnin jälkeen diagnoosi voikin tarkentua lääketieteelliseen diagnoosiin. Tietyissä tilanteissa oireiden aiheuttajana voi olla molemmat – esim. nivelkivun takana voi olla samanaikaisesti tulehduksellinen nivelsairaus (lääketieteellinen diagnoosi), sekä nivelen kliininen virheasento (fysioterapiadiagnoosi).
Kuntouttava fysioterapia ei ole koskaan turhaa
  • Jos hakeudut fysioterapiaan, paikannan sinulta oireita selittäviä tekijöitä, ja aloitamme näiden korjaamisen kuntouttavan harjoittelun avulla, lähdemme liikkeelle aina todennäköisimmästä vaihtoehdosta! Kuntouttava harjoittelu muuttaa toimintakykyä käytännössä aina, kunhan harjoittelu tehdään annetun suunnitelman mukaan! Joissakin tilanteissa oireita selittävien tekijöiden korjaantuminen ei kuitenkaan poista oireita, mutta kuntouttavasta harjoittelusta on silti ollut hyötyä!
    • Kuntouttavan harjoittelun avulla korjataan kehon toimintavirheitä, ja näiden lopputuloksena olet missä tapauksessa tahansa vähintään aikaisempaa parempi liikkuja! Vaikka kuntouttaminen ei korjannutkaan alkuperäistä ongelmaa, saat silti runsaasti tietoa oman kehon toiminnasta, ja samalla korjaat oman kehon toimintaa ennaltaehkäisevästi – kehon toimintahäiriöt voivat aiheuttaa oireita vasta riittävän pitkään (vuosia/vuosikymmeniä) jatkuessaan!