HIERONTAPALVELUT

Huoltava hieronta, sekä liikuntalajia tukeva urheiluhieronta

TARVITSETKO HIERONTAA?

Teetkö fyysistä työtä, tai onko työtehtävissäsi runsaasti staattista työskentelyä?

Lue lisää

Harrastatko aktiivisesti fyysisesti kuormittavaa liikuntaa?

Oletko kiinnostunut oman fyysisen hyvinvoinnin kehittämisestä?

Onko sinulla lihas/nivelkipuja?

Jos vastasit johonkin kohtaan kyllä: Tarvitset hierontaa!

Hierontapalveluista hyötyy jokainen lihashuollosta kiinnostunut! Hieronta on erityisen tärkeää fyysistä elämäntyyliä viettäville!

MITÄ ON PERINTEINEN HIERONTA?

Perinteisellä hieronnalla tarkoitetaan huoltavaa hierontaa! Perinteisen hieronnan tarkoituksena on paikantaa ylijännittyneet lihasrakenteet, ja rentouttaa nämä alueet takaisin normaalitilanteeseen!

Lue lisää

Tarjoamani perinteinen hieronta sisältää systemaattisen lihasrakenteiden läpikäynnin hoidettavalle alueelle! Lihasrakenteet käydään läpi kokonaisuudessaan lähtökohdasta kiinnityskohtaan – tällä tavalla suoritettu läpikäynti mahdollistaa käytännössä jokaisen ylijännitysalueen paikantamisen, ja hoidon kohdentamisen juuri näille alueille!

Perinteinen hieronta soveltuu erityisesti arkikuormituksista palautumiseen. Arkikuormituksia ovat käytännössä kaikki arjen kautta syntyvät ylijännitystilanteet! Arjessa syntyvät ylijännitystilanteet liittyvät tyypillisesti työolosuhteisiin (toistotyöskentely ja staattinen työskentely, esim. istumatyöntekijät, kosmetologit/parturi-kampaajat, rakennustyöntekijät jne.)

MITÄ ON URHEILUHIERONTA?

Urheiluhieronnalla tarkoitetaan kenen tahansa tavoitteellisen kuntoilijan tai kilpaurheilijan lajivaatimuksien pohjalta rakennettua hierontamuotoa.

Lue lisää

Urheiluhieronnan sisältö (otteet, käsittelyvoimakkuus, ja käsiteltävät alueet) toteutetaan optimaalisesti lajin, sekä harjoittelukauden mukaan. Tietyt otteet ja tietyillä tavoilla suoritetut hierontatekniikat voivat esimerkiksi olla kiellettyjä lähellä kilpailusuoritusta, ja sama tilanne pätee harjoituskaudella, jos hieronta suoritetaan kesken harjoitusjaksoa!

Urheiluhieronnan tavoitteena on edistää kuntoilijan, sekä urheilijan suorituskykyä lihas- ja nivelrakenteiden hoitotoimenpiteiden avulla. Urheiluhieronta ajoitetaan optimaalisesti suhteessa harjoituskauteen (hieronta voidaan toteuttaa myös treenipäivänä)! Urheiluhieronnan aikataulutus toteutetaan yhteistyössä asiakkaan kanssa – hierontapäivät ajoitetaan suhteessa treeni- ja kisakalenteriin!

MINKÄLAINEN HIEROJA OLEN?

Oma hierontapalveluni keskittyy varsin yksinkertaiseen ideaan: pyrin paikantamaan ylijännittyneen kudoksen, ja tämän jälkeen kudos rentoutetaan hierontatekniikoiden avulla!

Lue lisää

Oma hierontatapa

Olen rakentanut oman hierontatavan vuosien aikana, pohjautuen vahvasti omaan käytännön osaamiseen, sekä lihasfysiologiaan ja -anatomiaan. Oma hierontakäsittely on mukautunut vuosien aikana puhtaasti siihen suuntaan, jonka olen havainnut käytännössä parhaiten toimivaksi, ja jonka avulla saavutetaan mahdollisimman nopeasti mahdollisimman paljon haluttavia tuloksia! Oman käsittelytavan ansiosta apu löytyy yleensä heti yhden tapaamiskerran jälkeen! Oma käsittelytapa ei ole hierontakoulussa opetettujen kaavojen läpikäyntiä – tarkoituksenani on ollut kehittää koulusta annettuja valmiita kaavoja kohti toiminnallisempaa kokonaisuutta!

Mihin käsittelyni pohjautuu?

Oman hierontakäsittelyn rakenne pohjautuu suoraan rakenteelliseen anatomiaan! Tämä tarkoittaa tarkkaa yksittäisen lihasrakenteen anatomista läpikäyntiä – käytännössä käyn hieronnan aikana läpi jokaisen tarvittavan lihasrakenteen päästä päähän, ja pinnallisesta kerroksesta kohti syvempiä kerroksia! Tämä on oman käytännön kokemuksen perusteella täysin ylivoimainen tapa lihasrakenteiden läpikäynnille, erityisesti jos tarkoituksena on lihasrakenteen rentouttaminen!

Anatomian ohella oma hierontakäsittelyni pohjautuu suoraan myös lihasfysiologiaan! Tämä tarkoittaa hierontaotteiden nopeutta, voimankäyttöä, sekä otteiden valintaa. Lihasfysiologian avulla saavutetaan varsinainen kudosreaktio, ja oman kokemuksen mukaan tämä on vähintään yhtä tärkeä asia, kuin anatominen läpikäynti! 

Miten hieronta toteutetaan?

Oma lihasrakenteiden käsittely keskittyy pelkästään käsillä tehtävään työhön! En käytä työssäni mitään apuvälineitä (esim. sähköisiä hierontalaitteita tai neuloja)! Käsillä työskentelyn ansiosta tiedän tarkkaan, miten kudos reagoi käsittelyyn (kevennän voimakkuutta, jos kudos supistuu vastaan)! Oman käytännön kokemuksen ja osaamisen perusteella uskon käsillä työskentelyn olevan merkittävästi tuloksellisempaa, kuin apuvälineiden avulla suoritettu hoito!

  • Laitteiden tai apuvälineiden avulla ei voi mitenkään tietää kudoksen reagointia. Kudos reagoi refleksimäisesti liian voimakkaaseen paineeseen, ja refleksimäinen reagointi tarkoittaa aina vastareaktiota – ja tämä tarkoittaa kudoksen supistumista vastaan. Tässä tilanteessa hyödynnetystä hierontakäsittelystä ei ole hyötyä – pahimmillaan tällä tavalla suoritetusta käsittelystä on päinvastoin haittaa (kudos on entistä jännittyneempi). Laitehoidoista poikkeuksen muodostavat kylmä- ja lämpöhoidot, sekä tietyissä tilanteissa sähköhoidot (näistä saavutettavia hoitovasteita ei voi aikaansaada käsien avulla)! Tärinään pohjauvat hierontalaitteet voivat olla hyödyllisiä varsinkin aerobiseen kuormitukseen pohjautuvien aerobisten lajien harrastajille!
  • Neulatyöskentelystä (esim. kuivaneulaus) voi olla hyötyä sellaisissa tilanteissa, joissa halutaan välttää kosketusta (esimerkiksi voimakkaat ihoherkkyydet ja ihosairaudet, sekä psyykkiset ongelmatilanteet), mutta muissa tilanteissa koen erittäin vahvan käytännön kokemuksen perusteella käsillä työskentelyn olevan merkittävästi tuloksellisempi vaihtoehto! Ainoa poikkeus voi löytyä itämaisen akupunktiohoidon kautta (en ole opiskellut riittävästi tätä aihealuetta verratakseni sitä konkreettiseen hierontaan). Itämaisella akupunktiohoidolla tarkoitan useamman vuoden kestävää akupunktiokoulutusta – tätä ei saa sekottaa esim. nykyään varsin suosittuihin viikonloppukoulutuksiin!

KUINKA USEIN HIERONTAAN?

Hieronnan hoitoväli määräytyy puhtaasti oman kudosrakenteen, arkikuormituksen, ja omien hoitotoimenpiteiden kautta! Tyypillisin hoitoväli on rakentunut omien asiakkaiden kanssa noin kuukauteen - mutta hoitoväli voi olla pidempi, tai lyhyempi!

Lue lisää

Hierontaan hakeutumisen syyt:

Hierontaan hakeudutaan käytännössä kolmessa erillisessä tilanteessa:

  1. Akuutti lihaskiputilanne
  2. Lihashuoltotarve
  3. Urheiluhieronta.

Lihaskiputilanteissa keskeisin tavoite on kiputilanteen poistaminen hieronnan avulla – toisinaan hieronta ei kuitenkaan ole sopiva hoitomuoto kiputilanteen korjaamiseksi! Näissä tilanteissa voi olla kyseessä ns. toiminnallinen häiriötilanne, ja hoitomuoto löytyy fyysisen harjoittelun puolelta. Lihashuoltotilanteissa käsittely keskittyy arkitoimenpiteiden aikana kuormittuvien lihasrakenteiden läpikäyntiin. Ja urheiluhieronnan sisältö rakentuu tilanne/tapauskohtaisesti!

Hoitovälin määrittäminen ja tarve:

Hoitovälin määrittäminen tapahtuu pääosin hoidon tarpeen mukaan. Jos kyseessä on akuutti kiputilanne, tarvitaan tyypillisesti alkuvaiheessa hieman tiiviimmin hierontatapaamisia – tämä tarkoittaa lähes poikkeuksetta noin 1 viikon välein tapahtuvia hierontoja, ja näitä tarvitaan yleensä 2-3 viikon ajan! Tämän jälkeen oireen pitäisi olla täysin poissa, jos siis kyseessä on lihasrakenteiden ylijännittymisestä johtuva tilanne! Tämän jälkeen hoitoväli voidaan muokata lihashuoltotarpeen mukaan!

Lihashuoltotarpeen hoitovälin selvittäminen onnistuu parhaiten testaamalla – jos kudokset ovat aggressiivisen kipeät suhteessa edeltävään hierontakertaan, on hoitoväli liian pitkä. Jos kudokset ovat taas täysin rennot ja kivuttomat, voi hoitoväli olla liian lyhyt. Pienet yksittäiset kipureaktiot ovat paras merkki sopivasta hoitovälistä! Lihashuoltomielessä toteutetussa hieronnassa 3-4 viikon hoitoväli on ollut sopiva erityisesti istuma/näyttöpäätetyöskentelijöille!

Urheiluhieronnassa hoitoväli voi olla joskus huomattavasti tiiviimpi – esimerkiksi fitness/kehonrakennuskisoihin tähtäävällä kisaajalla hoitoväli voi olla kerran viikossa! Urheiluhieronnan hoitoväli määritetään yhteisen pohdinnan kautta suhteessa treeni- ja kisajaksoon, sekä yksilökohtaisiin tarpeisiin!

VALMIIT HIERONTAPAKETIT

Valmiit hierontapaketit = valmiiksi eri tilanteisiin kohdennettuja ja suunniteltuja hierontakokonaisuuksia! Paketit ovat rakentuneet omien työvuosien aikana asiakaskokemusten kautta ja suoraan kuormitusfysiologiaan, sekä toiminnalliseen ja rakenteelliseen anatomiaan pohjautuen! Valitse listalta sinun tilanteeseen parhaiten soveltuva kokonaisuus, ja ilmoita tämä ajanvarauksen yhteydessä! Saat suoraan sellaisen hierontakokemuksen, josta on eniten hyötyä juuri sinun tilanteessasi!

Päivittelen lisää paketteja syksyn 2022 aikana!

Alaselkäalueen huoltopaketti (60min tai 90min)

Vaihtoehdot:

1) 60min kokonaisuus tai 2) 90min kokonaisuus

60min huoltopaketti sisältää kylki-, lanneselkä-, ja pakara-alueen lihasrakenteiden läpikäynnit + lantiokorimobilisaatiot, ja 90min paketissa on näiden lisäksi reiden taka- ja etuosa-alueiden läpikäynnit!

Kenelle?

Alaselkäalueen huoltopaketti soveltuu jokaiselle, kenen arkeen kuuluu voimakkaasti alaselkäaluetta kuormittavia toimenpiteitä (työtehtävät tai harrastus), sekä alaselkäkivuista tms. oireista oirehtiville!

– Voimalajien harrastajat (kuntosalitreenaajat, voimaharjoittelijat, fitness- ja kehonrakennus)

– Liikkuvuuslajeja harrastavat (kamppailulajit, tanssi, voimistelu ja akrobatia)

– Fyysisen työn tekijät (nosto- ja kantamistyöskentely)

– Staattisten töiden tekijät (seisomatyö, istumatyö, autolla ajaminen)

– Alaselkäoireiset (alaselkäalueen kipu, jäykkyys- ja väsymystuntemukset)

– Kuntoutusvaiheen toiminta (leikkauksen tai vaurioiden jälkitilanteet)

Selkäalueen hieronnat (45min tai 60min)

Vaihtoehdot:

1) Koko selkäalue 60min

– Koko selkäalueen läpikäynti tarkoittaa alaselästä kallonpohjaan, kylkirakenteiden, lapaluualue kokonaisuudessaan, ja leveän selkälihasrakenteen läpikäyntiä.

2) Pelkkä yläselkäalue 45min

– Pelkkä yläselkäalueen käsittely sisältää alueet rintaranka-alueelta kallonpohjaan, sekä lapaluualueen käsittelyn kokonaisuudessaan. Kylkialueet ja leveä selkälihasrakenne jää tässä kokonaisuudessa pois.

3) Selkäranka-alue 45min

– Selkäranka-alueen käsittely tarkoittaa alaselästä kallonpohjaan, kylkirakenteiden ja epäkäslihasalueen läpikäyntiä. Lapaluun kainalonpuoleinen osa jää tässä kokonaisuudessa pois.

Koko selkäalue on ehdottomasti suositeltavin paketti! Lyhyemmät 45min paketit ovat kuitenkin hyvä vaihtoehto, jos aikataulu ja/tai budjetti on tiukka! Pelkästä yläselkäalueen käsittelystä on hyötyä erityisesti, jos sinulla on lisäksi yläraajaperäisiä tuntemuksia! Selkäranka-alueen käsittely soveltuu vuorostaan tilanteisiin, jossa oirealue keskittyy selkäranka-alueelle (esim. alaselkä- ja lapavälialueen tuntemukset)!

Kenelle?

Selkäalueen käsittely sopii erityisesti henkilöille, keiden arkeen sisältyy runsaasti staattista työskentelyä (esim. istumatyö), tai runsaasti nostotyöskentelyä (esim. rakennusala). Lisäksi selkäalueen käsittelystä on merkittävästi hyötyä staattista tai dynaamista voimantuottoa sisältävien liikuntalajien harrastajille (esim. kuntosaliharjoittelu)!

– Voimalajien harrastajat (kuntosalitreenaajat, voimaharjoittelijat, fitness- ja kehonrakennus)

– Liikkuvuuslajeja harrastavat (kamppailulajit, tanssi, voimistelu ja akrobatia)

– Fyysisen työn tekijät (nosto- ja kantamistyöskentely)

– Staattisten töiden tekijät (seisomatyö, istumatyö, autolla ajaminen)

– Alaselkäoireiset (alaselkäalueen kipu, jäykkyys- ja väsymystuntemukset)

– Kuntoutusvaiheen toiminta (leikkauksen tai vaurioiden jälkitilanteet)

– Käsivarsialueen oirehdinnat (esim. puutumiset ja voimantuottoheikkoudet)

Alavartaloalueen hieronta (45min, 60min tai 90min)

Vaihtoehdot:

1) 45min kokonaisuus, 2) 60min kokonaisuus tai 3) 90min kokonaisuus

Alavartaloalueella tarkoitetaan 1) reiden etu- ja sisäosan, 2) reiden taka- ja sisäosan, 3) pakara-alueen, sekä 4) säärialueen muodostamaa kokonaisuutta. 45min kokonaisuus sisältää vapaavalintaisesti 2-3 em. aluetta. 60min ja 90min käsittelyt sisältävät jokaisen alueen läpikäynnin, ja ajanvarauksen pituus riippuu sinun tilanteestasi: jos kudokset ovat erityisen jännittyneet tai hierottavaa pinta-alaa on paljon, suosittelen lämpimästi valitsemaan 90min varauksen! Muissa tapauksissa 60min aika pitäisi riittää hyvin! Jos varaat 60min varauksen, ja kudostilanteen vuoksi emme ehdi läpikäymään jokaista aluetta, keskitetään hoito 3 alueen ympärille (jätetään yksi alue läpikäymättä)!

Kenelle:

Alavartaloalueen hieronta tulee ajankohtaiseksi erityisesti sellaisille henkilöille, ketkä ovat paljon jalkojen varassa päivän aikana (runsaasti seisomista ja kävelyä sisältävä työ). Runsaasti seisomista ja kävelyä sisältävä työ on erityisen kuormittavaa erityisesti lantiokorin etu- ja sivuosa-alueen lihasrakenteille! Näiden lihasrakenteiden ylijännittyminen on merkittävässä roolissa lähes koko vartaloalueen oireiden provosoijana – esim. alaselkäalueen ja alaraaja-alueen oireet kokonaisuudessaan voivat provosoitua tämän alueen ylijännitysoireista! Esimerkiksi ns. juoksijan polvi (polven ulkosyrjäalueen kipu erityisesti kävelyn tai juoksun aikana) voi johtua pelkästään tästä alueesta! Lisäksi alaselkäalueen kipu- ja jännitysoireiden takana voi olla pelkästään voimakas ylijännitystilanne alavartaloalueella (erityisesti pakara-alueet ovat merkittävässä roolissa)!

Vaihtoehdot:

1) 45min kokonaisuus, 2) 60min kokonaisuus tai 3) 90min kokonaisuus

Alavartaloalueella tarkoitetaan 1) reiden etu- ja sisäosan, 2) reiden taka- ja sisäosan, 3) pakara-alueen, sekä 4) säärialueen muodostamaa kokonaisuutta. 45min kokonaisuus sisältää vapaavalintaisesti 2-3 em. aluetta. 60min ja 90min käsittelyt sisältävät jokaisen alueen läpikäynnin, ja ajanvarauksen pituus riippuu sinun tilanteestasi: jos kudokset ovat erityisen jännittyneet tai hierottavaa pinta-alaa on paljon, suosittelen lämpimästi valitsemaan 90min varauksen! Muissa tapauksissa 60min aika pitäisi riittää hyvin! Jos varaat 60min varauksen, ja kudostilanteen vuoksi emme ehdi läpikäymään jokaista aluetta, keskitetään hoito 3 alueen ympärille (jätetään yksi alue läpikäymättä)!